Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Το… δώρο Στουρνάρα στον Σημίτη!

Πώς ο υπουργός Οικονομικών προσφέρει άλλοθι στον Κ. Σημίτη, σε τι αποσκοπούσε η επίθεση στον Κ. Καραμανλή και γιατί δεν αντέδρασε ο πρωθυπουργόςΓια την πολιτικά άθλια επίθεση του «τσάρου» Γ. Στουρνάρα στον Κ. Καραμανλή (υπό την ανοχή του Αντ. Σαμαρά, περιέργως…), την σφοδρότατη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού και πολλών άλλων καραμανλικών της Ν.Δ., έχετε έγκυρα και έγκαιρα ενημερωθεί απ’ το "Newsbomb.gr".

Γιατί όπως ο Γ. Στουρνάρας επέλεξε να επιτεθεί τώρα στον Κ. Καραμανλή και να αθωώσει ουσιαστικά τον Κ. Σημίτη απ’ τις πάμπολλες και βαριές του ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία;


Η -εύκολη- απάντηση είναι, πως επειδή ο Στουρνάρας συμμετείχε στις κυβερνήσεις Σημίτη πρέπει με κάθε ευκαιρία να του προσφέρει άλλοθι.

Αλλά το «τώρα» εξηγείται απ’ το ότι ο νυν εκλεκτός του Σαμαρά (!) έπρεπε να προσφέρει ένα καλό δώρο στον τέως, επειδή αυτές τις μέρες έχει… επέτειο!

Πράγματι στις 18 Γενάρη του 1996 ο Σημίτης κέρδισε τη θέση του πρωθυπουργού, μετά την παραίτηση του Α. Παπανδρέου (στις 15 Γενάρη, απ’ το Ωνάσειο) ύστερα από δύο δραματικές ψηφοφορίες…


Ποιος το θυμάται, θα μου πείτε.

Ωστόσο κάποιοι το θυμούνται…


Και για την ιστορία να αναφέρω, πως ο Σημίτης κέρδισε τότε μετά από ένα grosso colpo του Κ. Λαλιώτη, ο οποίος –κατά τα άλλα- την παραμονή της ψηφοφορίας για την εκλογή του διαδόχου του Αντρέα ήταν στο σπίτι του εορτάζοντος Αντ. Λιβάνη, όπου έδωσε και τα χέρια με τον εορτάζοντα και τους Γερ. Αρσένη και Α. Τσοχατζόπουλο για αλληλοστήριξη. Δηλαδή όποιος εκ των Αρσένη ή Άκη έμπαινε στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας θα είχε τη στήριξη του άλλου. Και οι Λιβάνης και Λαλιώτης ήσαν οι εγγυητές της συμφωνίας, επειδή την ίδια μέρα το πρωί στο Ωνάσειο ο Αντρέας είχε ζητήσει απ’ αυτούς τους δυο να προσπαθήσουν ώστε να μην εκλεγεί ο Σημίτης!


Ωστόσο το πρωί της 18ης Γενάρη και παρά τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί προ ολίγων ωρών ο Λαλιώτης όχι μόνο στήριξε τον Σημίτη αλλά έκανε και μια ευφυέστατη –όπως αποδείχτηκε- κίνηση που τελικά έκρινε το αποτέλεσμα.

Δηλαδή ο ίδιος και 6-7 άλλοι βουλευτές (ανάμεσά τους οι Σκανδαλίδης, Τζουμάκας, Τόγιος) ψήφισαν Άκη στον πρώτο γύρο και Σημίτη στο δεύτερο!


Αυτό το έκαναν επειδή γνώριζαν ότι αν στο δεύτερο γύρο ήταν αντίπαλοι οι Σημίτης και Άκης, ο πρώτος θα κέρδιζε, διότι θα επικρατούσε η αντίληψη ότι αυτός μπορεί να οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε μια νέα εκλογική νίκη. Αν, αντίθετα ήταν αντίπαλοι οι Σημίτης και Αρσένης θα γίνονταν ντέρμπι με επικρατέστερο μάλιστα τον Αρσένη!


Με το grosso colpo στο δεύτερο γύρο (τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου ήταν «ισοπαλία» 53-53 μεταξύ Σημίτη και Άκη) ο μεν Σημίτης ξεκινούσε με 60 ψήφους, ο δε Άκης με 46!


Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία εκείνη τη βροχερή μέρα της 18ης Γενάρη του 1996, μια ιστορία που έφερε στο προσκήνιο πρόσωπα σαν τον Τσουκάτο ή σαν τον Στουρνάρα, ο οποίος σήμερα είναι το… πουλέν (και) του Σαμαρά και μάλιστα σε ρόλο κεντρικό ενόψει του νέου κόμματος που επιχειρεί να κατασκευάσει ο Αντώνης…ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου