Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Το μυστικό σχέδιο Τουρκίας και Γερμανίας για την ΕΟΖ στην Δυτική Θράκη


Δημοσίευμα - βόμβα για γεωπολιτικά παιχνίδια Γερμανίας - Τουρκίας.
Οι Γερμανοί ζητούν την επαναχορήγηση ιθαγένειας σε 50.000 μουσουλμάνους της Θράκης που έχουν απελαθεί.
Διαψεύδει το δημοσίευμα το υπουργείο εξωτερικών.Επικίνδυνο παιχνίδι εις βάρος της Ελλάδας παίζουν οι Γερμανοί στη Θράκη, στο πλαίσιο ενός ολοκληρωμένου σχεδίου του Βερολίνου για τη μετατροπή της χώρας σε κανονικό προτεκτοράτο, σύμφωνα με το δημοσίευμα του περιοδικού "Επίκαιρα" που φιλοξενείται στο σημερινό τεύχος (22/11/2012).

Το περιοδικό "Επίκαιρα" αποκαλύπτει τις γερμανικές μεθοδεύσεις και τις πιέσεις προς την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτραπεί η επιστροφή δεκάδων χιλιάδων απελαθέντων Τουρκόφρονων μουσουλμάνων και των οικογενειών τους στη Δυτική Θράκη, ώστε να αποτελέσουν εργατικό δυναμικό για την Ειδική Οικονομική Ζώνη που επιδιώκουν να στήσουν οι Γερμανοί στην ακριτική περιοχή.

Πρόκειται για έναν πυρήνα 50 χιλιάδων και πλέον ανθρώπων που σήμερα ζουν συγκεντρωμένοι από το τουρκικό κράτος στην Προύσα, οργανωμένοι σε ένα δίκτυο συλλόγων, τους οποίους χρηματοδοτούν και καθοδηγούν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Ο μηχανισμός προπαγάνδας του βαθέος κράτους της Άγκυρας βρίσκει τώρα αρωγό - γράφει το άρθρο του περιοδικού - τη γερμανική task forse, η οποία έχει αναλάβει την επιτόπια υλοποίηση του σχεδιασμού του Βερολίνου, που είναι σε πλήρη γνώση της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, Γερμανοί και Τούρκοι επιχειρηματίες αναμένουν τη δημιουργία Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη.


Όταν δοθεί το πράσινο φως, 180 Τούρκοι μεγαλοεπιχειρηματίες – αρκετοί εξ αυτών με γερμανικά διαβατήρια και με επιχειρήσεις στο Μόναχο και την Κολονία - ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε επενδύσεις στη Θράκη.

Τόσο οι ίδιοι όσο και οι Γερμανοί επενδυτές έχουν προαποφασίσει την άντληση φθηνού εργατικού δυναμικού από τη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής, αλλά όπως προαναφέρθηκε και απ’ όσους έχουν απελαθεί και τις οικογένειές τους και διαβιούν στην γείτονα χώρα.Διαψεύδει το δημοσίευμα το Υπουργείο Εξωτερικών

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Γρηγόρης Δελαβέκουρας, κληθείς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των διπλωματικών συντακτών, να σχολιάσει σημερινό δημοσίευμα περιοδικού για γερμανικό ενδιαφέρον να αποδοθεί η ελληνική ιθαγένεια σε 50.000 απελαθέντες Μουσουλμάνους, υπογράμμισε ότι "το υπουργείο Εξωτερικών δεν διαθέτει καμία πληροφορία που να επιβεβαιώνει αυτόν τον ισχυρισμό" και προσέθεσε ότι το ίδιο συμβαίνει και με τα υπόλοιπα υπουργεία.
Υπενθύμισε, δε, ότι "σε κάθε περίπτωση, υπάρχει νομοθεσία για τα θέματα ιθαγένειας, που εφαρμόζεται".

Μιλώντας με αφορμή το ζήτημα αυτό, ο κ. Δελαβέκουρας τόνισε ότι "δεν υπάρχει θέμα 50.000 απελαθέντων Μουσουλμάνων πολιτών. Ποτέ δεν υπήρξε και ποτέ η Ελλάδα δεν έλαβε τέτοια μέτρα", ενώ επισήμανε την ανάγκη "να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί, ώστε να μη δημιουργούνται θέματα εκ του μη όντος".ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου