Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης : "Γιατί ό,τι πουν οι ξένοι, εμείς στεκόμαστε προσοχή;"

Ο Σερ Βασίλειος Μαρκεζίνης «ξανακτύπησε» με πολιτικό λόγο, αυτή τη φορά από την Κύπρο, ζητώντας από τους Έλληνες πολιτικούς να μην είναι προσκολλημένοι πουθενά: «Να μην εξαρτώμαστε, να μην είμαστε προσκολλημένοι στην ουρά της Αμερικής, των Eυρωπαίων. Γιατί ό,τι πουν στεκόμαστε προσοχή;» διερωτήθηκε.


Συνέστησε μάλιστα να αποκτήσουμε μία πολυδιάστατη «πολυγαμική πολιτική». Πολυγαμική όμως γιατί; Κατά τον Σερ Μαρκεζίνη επειδή «έχει μία δόση ανηθικότητας - και η εξωτερική πολιτική έχει δόση ανηθικότητας».


"Ανήθικη" εξωτερική πολιτική χρειάζεται κατά τον κ. Μαρκεζίνη η χώρα μας και τούτο γιατί, όπως σημειώνει σε συνέντευξή του σε κυπριακή εφημερίδα «οι περισσότεροι Ελληνες πολιτικοί της Δεξιάς και του Κέντρου είναι της γνώμης ότι αν ικανοποιείς τις επιθυμίες του Αμερικανού πρέσβη στην Αθήνα ή ικανοποιείς τις επιθυμίες της Κλίντον, θα αναδειχθείς στην ελληνική πολιτική και άρα αυτό θα κάνεις», λέει. Αμέσως όμως έσπευσε να εξηγήσει ότι «εμένα δεν με νοιάζει η ανάδειξη στην πολιτική, εγώ δεν διεκδικώ θέσεις, δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες», παρά μόνον, όπως είπε «με ενδιαφέρει να προωθηθεί το συμφέρον της χώρας μας, αλλά αυτό πρέπει να καθορίζεται από τους Έλληνες για τους Έλληνες...».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου