Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2012

«Συνωστισμός» αποδοκιμασιών στα Χανιά για τη Μαρία Ρεπούση

Με αποδοκιμασίες υποδέχθηκαν στα Χανιά τη βουλευτή της ΔΗΜ.ΑΡ. Μαρία Ρεπούση, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του νέου βιβλίου της καθηγήτριας του ΑΠΘ με τον τίτλο «Τα Μαρασλειακά 1925-1927», στην αίθουσα του Τεχνικού Επιμελητηρίου το βράδυ της Πέμπτης.


Εκτός και εντός του κτιρίου είχαν συγκεντρωθεί στελέχη και υποστηρικτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς και των τοπικών οργανώσεων του ΕΠΑΜ και της Σπίθας, οι οποίοι ήρθαν σε σφοδρή αντιπαράθεση με την κυρία Ρεπούση. Λόγω της μεγάλης έντασης που προκλήθηκε, με τους διαμαρτυρομένους να επιτίθενται στη βουλευτή για τις δηλώσεις της περί του «συνωστισμού» στη Σμύρνη, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Κώστας Χουρδάκης -που επρόκειτο να παρουσιάσει το βιβλίο- αναγκάστηκε να αποχωρήσει.


Με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων το επεισόδιο δεν πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις και οι διαμαρτυρόμενοι, αφού πρώτα έψαλλαν όλοι μαζί τον εθνικό ύμνο, αποχώρησαν από την αίθουσα, αφήνοντας τη Μαρία Ρεπούση να μιλήσει μόνη της για το βιβλίο της. Η βουλευτής εμφανίστηκε στη συνέχεια φανερά εκνευρισμένη για όσα προηγήθηκαν και έκανε λόγο για «βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά». Παράλληλα, σύμφωνα με το flashnews.gr, υποστήριξε ότι «ο καθένας έχει τις δικές του απόψεις, που πρέπει να μπορούν ελεύθερα να ακούγονται, αλλά αυτοί αντί να συμμετάσχουν στον διάλογο ήθελαν να τον εμποδίσουν».


Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες Χανίων, αναφέρεται ότι δεν παρεμπόδισαν την εκδήλωση, παρά μόνο διαμαρτυρήθηκαν ειρηνικά για τις αναφορές της κυρίας Ρεπούση -την οποία χαρακτηρίζουν «ανεπιθύμητη στα Χανιά»- στον «συνωστισμό» στο λιμάνι της Σμύρνης κατά τη Μικρασιατική Καταστροφή.




Από "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου