Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Σόιμπλε: "Η ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης"

«Η ελληνική χρεοκοπία θα οδηγούσε σε διάλυση της Ευρωζώνης», είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγο πριν την ψηφοφορία για την έγκριση των αποφάσεων του Eurogroup υπέρ της Ελλάδας  και είναι η πρώτη φορά που παραδέχεται κάτι τέτοιο δημοσίως, δημιουργώντας έτσι την εύλογη απορία του ποιός θα μπορούσε να εκβιάζει ποιόν.


Το γερμανικό Κοινοβούλιο αναμένεται να δώσει σήμερα ισχυρό μήνυμα στήριξης υπέρ της συμφωνίας για τη μείωση του χρέους της Ελλάδας, όπως αποφασίστηκε στο τελευταίο Eurogroup.
Δεν μπορεί να προβλεφτεί ακόμα ο όγκος του προγράμματος επαναγοράς ελληνικού χρέους, τόνισε επίσης ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, ενώ σημείωσε ότι αρχίζουν να διαφαίνονται «οι πρώτες επιτυχίες», θα χρειαστεί όμως πολύς καιρός για να σταθεροποιηθεί η Ελλάδα.

«Δεν μπορεί μέσα σε δύο χρόνια να καλυφθεί το χαμένο έδαφος από παραλήψεις δεκαετιών», είπε κατά τη συζήτηση στη βουλή πριν από την ψηφοφορία για την έγκριση του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα.

Σε μία προσπάθεια να πείσει τους βουλευτές να υπερψηφίσουν τα μέτρα, ο Σόιμπλε προειδοποίησε ότι ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας θα οδηγούσε σε διάλυση την ευρωζώνη!

Το γερμανικό κοινοβούλιο αναμένεται να εγκρίνει αργότερα την Παρασκευή την εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα. Η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel δεν θα χρειαστεί την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης παρά τις αντιδράσεις εντός του κυβερνητικού συνασπισμού, είπε την Πέμπτη ανώτατο στέλεχος του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατών (CDU).

Η ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή ακολουθεί την απόφαση των μεγάλων πολιτικών σχηματισμών της χώρας να στηρίξουν το πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, το οποίο περιλαμβάνει δόση ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα μέλη του κυβερνητικού συνασπισμού της Άνγκελα Μέρκελ, της αντιπολίτευσης των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) αλλά και των Πρασίνων, αναμένεται να ψηφίσουν υπέρ του πακέτου διάσωσης της ελληνικής οικονομίας παρά τις έντονες επικρίσεις από μερίδα βουλευτών.

Το θέμα που προκύπτει από την δήλωση Σόιμπλε είναι τεράστιο! Ο άνθρωπος μας λέει με αφοπλιστική ειλικρίνεια μάλλιστα ότι εάν μας άφηναν να χρεωκοπήσουμε, ταυτόχρονα θα έβαζαν το "πιστόλι" στον κρόταφό τους, και θα "τράβαγαν" την σκανδάλη. Όμως αυτοί που πήραν τα μέτρα οικονομικής "γκιλοτίνας" για τον Ελληνικό λαό, που του ποινικοποιούν ουσιαστικά την απόκτηση παιδιών, και του επιβάλλουν την πλήρη εξαθλίωση, πουθενά δεν ανέφεραν ότι αυτοί που μας απειλούν μαςέχουν περισσότερη ανάγκη από ότι τους έχουμε εμείς.

Αυτή η κυβέρνηση με τι "μούτρα" θα σχολιάσει την δήλωση Σόιμπλε; Τι θα πει στον λαό; Ότι είμαστε "αλτρουιστές" με τις δικιές σας πλάτες και ζητούμε την καταστροφή σας για να σωθούν οι Ευρωπαίοι;

Νομίζαμε ότι η ελληνική κυβέρνηση εκλέγεται για να φροντίζει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού αλλά όπως έλεγε ο Πατροκοσμάς " θα 'ρθει το ψευτορωμαίικο μην το πιστέψετε, αυτό που θα έρθει μετά, αυτό θα είναι ρωμαίικο" κάτι ήξερε ο Άγιος.





ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου