Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Οι κάτοικοι της Κορυτσάς εξαφάνισαν της αλβανικές σημαίες απ' την Κορυτσά

Ως σκάνδαλο παρουσιάζει μια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Αλβανίας την αντίδραση των κατοίκων της Κορυτσάς στην συνεχιζόμενη εθνικιστική ρητορική που εφαρμόζουν ακραίοι πολιτικοί κύκλοι της χώρας αναφέρει η εφημερίδα της Αλβανίας  gazeta Shekulli. 


 Το περιστατικό σημειώθηκε βραδινές ώρες της Κυριακής όταν άγνωστοι έκλεψαν και κατέστρεψαν όλες τις αλβανικές σημαίες που είχαν τοποθετηθεί στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Κορυτσάς, προς τιμήν της 100ης επετείου της Ανεξαρτησίας της Αλβανίας.


Σύμφωνα με την αλβανική εφημερίδα το συμβάν συγκλονίζει και προσβάλει τους κατοίκους της Κορυτσάς όπου μια χούφτα ανθρώπων προσπαθούν να χτυπήσουν την πόλη στο πιο ευαίσθητο σημείο της, τον πατριωτισμό.


 «Αυτό που συνέβη στην πόλη της Κορυτσάς παραμένει ένα σκοτεινό γεγονός, διότι ακόμη και μετά από αυτή την επαίσχυντη πράξη, κανένας από τους τοπικούς φορείς δεν μπήκε στον κόπο να τιμωρήσει τουλάχιστον την πράξη. Το ίδιο συνέβη και με όλα τα πολιτικά κόμματα. Ενώ ο δήμος Κορυτσάς  σύμφωνα με έγκυρες πηγές επιβεβαίωσε ότι οι σημαίες που έχουν καταστραφεί, κλαπεί, ή αφαιρεθεί  από τα μέρη όπου βρίσκονταν, θα αντικατασταθούν από άλλες. Ωστόσο, ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν οι κρατικές υπηρεσίες ανέφεραν το συμβάν στην αστυνομία ή την εισαγγελία ούτως ώστε να βρεθούν οι δράστες» γράφει η αλβανική εφημερίδα Shekulli.


 Η εφημερίδα κατηγορεί την κυβέρνηση για την πολιτική που ακολουθεί η οποία σύμφωνα με τον αρθρογράφο ενθαρρύνει το φιλελληνικό στοιχείο. «Για τους κατοίκους της πόλης της Κορυτσάς, αυτές οι επαίσχυντες πράξεις έχουν τις ρίζες τους στην πολιτική της κυβέρνησης που επέτρεψε και στην περιοχή της Κορυτσάς να καταστραφούν τα νεκροταφεία, να βγάλουν τα οστά από τους τάφους (όπως συνέβη με τους τάφους της Μπομποστίτσας), να χτιστούν μοναστήρια (όπως στο χωριό Τσιφλίκι) προκειμένου να τοποθετηθούν εκεί τα λείψανα των Ελλήνων στρατιωτών, αλλά όμως μέχρι σήμερα μόνο οστά Ελλήνων στρατιωτών δεν έχουν βρεθεί» συνεχίζει το δημοσίευμα.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου