Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

"Η ανεργία ενδέχεται το 2013 να φθάσει το 35%"!

Από ότι φαίνεται το ποσοστό της ανεργίας στην Ελλάδα θα διογκωθεί επικίνδυνα το 2013 και δεν αποκλείεται να φθάσει ακόμα και το 35%,αυτό εκφράζει με ανακοίνωσή του ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς (ΕΒΕΠ) Γιώργος Κασιμάτης.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΒΕΠ, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά αναδεικνύεται στο υπ' αριθμόν ένα πρόβλημα που απασχολεί σήμερα τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και άμεση προτεραιότητα του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης πρέπει να είναι η «αιμοδότηση» της αγοράς με «ζεστό» χρήμα.


«Οι επιπτώσεις φαίνονται, αλλά το κυριότερο είναι ότι θα φανούν κυρίως στον τομέα της ανεργίας. Εκτιμώ ότι στο τέλος του 2013, το ποσοστό της ανεργίας αναμένεται να προσεγγίσει ακόμα και το 35%, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εύρυθμη λειτουργία χιλιάδων επιχειρήσεων», τόνισε ο επικεφαλής του ΕΒΕΠ.


Ο ίδιος είπε πως η αγορά δεν αντέχει άλλο χαμένο χρόνο, καθώς τα λουκέτα πολλαπλασιάζονται και οι χαμένες θέσεις εργασίας πληθαίνουν.

«Η εύκολη λύση της φορομπηχτικής πολιτικής πρέπει επιτέλους να σταματήσει. Νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι στα όρια της στάσης πληρωμών, που εμφανίζεται πλέον σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεται ένα σταθερό και σίγουρο φορολογικό σύστημα χωρίς "διαρροές" και αποσπασματική πληροφόρηση. Αυτό πρέπει να το καταλάβει η κυβέρνηση, πριν να είναι πολύ αργά», υπογράμμισε ο κ. Κασιμάτης.


Το θέμα της "αιμοδότησης" της αγοράς δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί, καθότι άλλο η ανακαιφαλαιοποίηση των τραπεζών και άλλο η παροχή ρευστότητας στην αγορά. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα που φοβόμαστε ότι όταν ο κόσμος το καταλάβει θα απογοητευθεί.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου