Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Δημοσκόπηση σοκ για το ΠΑΣΟΚ


Μεγάλες ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό καταγράφει δημοσκόπηση της VPRC για τα "Επίκαιρα". Πρώτη η ΝΔ. Καταρρέει το ΠΑΣΟΚ.


Ως πέμπτο κόμμα καταγράφεται στη δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα", το ΠΑΣΟΚ, βλέποντας την πλάτη, έστω και με μικρή διαφορά όλων των κομμάτων της Αριστεράς.

Για την είσοδο στη Βουλή παλεύουν η Χρυσή Αυγή, η Δημοκρατική Συμμαχία και το Άρμα Πολιτών.
Η δημοσκόπηση αναμένεται να σημάνει πολιτικό συναγερμό σε όλα τα κόμματα, αφού αλλάζει άρδην το υπάρχον σκηνικό.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έρχεται πρώτη με ποσοστό 30,5% και με μεγάλη διαφορά από τα υπόλοιπα κόμματα.

Λογικό και επόμενο, αφού η ΝΔ έχει και τάσεις συσπείρωσης και συλλέγει πλέον μεγάλο μέρος των δυσαρεστημένων πολιτών, τόσο από το ΠΑΣΟΚ, όσο και από την κυβέρνηση.

Δεύτερο κόμμα αναδεικνύεται η Δημοκρατική Αριστερά με 13%, ενώ τις επόμενες δύο θέσεις μοιράζονται το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ με το ίδιο ποσοστό,12,5%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το κομμουνιστικό κόμμα χάνει την παραδοσιακή τρίτη θέση στο κοινοβούλιο, όμως έχει και αυτό, όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαντική άνοδο.

Όπως αναφέρθηκε παραπάνω, το ΠΑΣΟΚ καταγράφεται ως πέμπτο κόμμα με ποσοστό 12%, ενώ απώλειες, λόγω συγκυβέρνησης, έχει και ο ΛΑΟΣ, που βλέπει τα ποσοστά του να συρρικνώνονται στο 6%.

Οριακά, περνούν το κατώφλι της Βουλής οι  Οικολόγοι Πράσινοι, που καταγράφουν ποσοστό 3%.
Και στο 2,5% βρίσκονται πια τρία κόμματα, τα οποία παλεύουν για την είσοδό τους στη Βουλή.
Η  Δημοκρατική Συμμαχία, το Άρμα Πολιτών και η Χρυσή Αυγή, ενώ σταθερή εμφάνιση έχουν η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με 1% και το Κόμμα Κυνηγών με 0,7%.

Να σημειωθεί πως σημαντική άνοδο έχει η Χρυσή Αυγή, ενώ παρά το 30% της Νέας Δημοκρατίας, η αξιωματική αντιπολίτευση δεν μπορεί να σχηματίσει κυβέρνηση ούτε με το ΛΑΟΣ ούτε με το ΠΑΣΟΚ.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου