Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Γιακουμάτος: Νοικιάστε Ακρόπολη και Παρθενώνα

Να νοικιάσει σε ιδιώτες τους αρχαιολογικούς χώρους καλεί την κυβέρνηση ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, εκτιμώντας ότι είναι καλύτερο από το να κοπούν οι μισθοί και οι συντάξεις.


Να παραχωρήσει επί ενοικίω σε ιδιώτες την Ακρόπολη και τον Παρθενώνα καλεί την κυβέρνηση ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

"Αντί να κοπεί ο μισθός και η σύνταξη, καλύτερα να ενοικιάσει η πολιτεία την Ακρόπολη και όχι μόνον. Να ενοικιάσει όλους τους αρχαιολογικούς χώρους, τους Δελφούς, τον Ναό του Απόλλωνα, όλους και μάλιστα τώρα", ανέφερε, σημειώνοντας ότι έτσι θα εισρεύσουν χρήματα στα δημόσια ταμεία.

Εκτιμά ότι είναι προτιμότερο να ενοικιαστεί η Ακρόπολη παρά να είναι κλειστή από απεργίες, τονίζοντας με δηλώσεις του στο "Βήμα" ότι αυτό θα πρέπει γίνει υπό την εποπτεία του κράτους.

"Έτσι θα έχει εξασφαλισμένα έσοδα το κράτος, θα αυξηθεί ο τουρισμός και η Ακρόπολη θα παραμένει ανοιχτή όλο το 24ωρο. Δεν κατάλαβα; Εάν την ενοικιάσουμε την Ακρόπολη, θα φύγει από τη θέση της; Οι Γάλλοι είναι πιο έξυπνοι από εμάς που ενοικιάζουν τις Βερσαλίες;", διερωτήθηκε.

Σε ό,τι αφορά τις πιθανές αντιρρήσεις που θα υπάρξουν για την πρότασή του να ενοικιαστούν η Ακρόπολη, οι Δελφοί, η Κνωσός και όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι σε ιδιώτες σημείωσε ότι οι "ψυχάκηδες και οι αγκυλωμένοι" θα πρέπει να αφήσουν τις θεωρίες του χθες και να δουν το αύριο της πατρίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου