Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Βεβήλωσαν άγαλμα του Κολοκοτρώνη


Ούτε ιερό ούτε όσιο είχαν άγνωστοι στο Ναύπλιο οι οποίοι αποπειράθηκαν να κλέψουν το κανόνι του αγάλματος του Θ. Κολοκοτρώνη από την ομώνυμη πλατεία.

Οι δράστες το αποκόλλησαν από τη βάση του αγάλματος αλλά δεν κατάφεραν να το πάρουν.
Αυτό ήταν το τρίτο κρούσμα βεβήλωσης μνημείου, καθώς νωρίτερα άγνωστοι έσπασαν το σταυρό από την κορυφή του ταφικού μνημείου του Δημήτρη Υψηλάντη στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων, τον οποίο τυχαία βρήκαν κάτοικοι της πόλης στον κήπο που το περιβάλλει. Ακολούθησε στο ίδιο σημείο η καταστροφή του ιστού της ελληνικής σημαίας.
Ο δήμαρχος Ναυπλιέων, Παναγιώτης Αναγνωσταράς, είπε ότι ο δήμος θα καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων και με δηλώσεις του, αφού καταδίκασε τη βεβήλωση των μνημείων, σημείωσε πως "πρόκειται για πράξεις βίας και μισαλλοδοξίας, που δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να διαγράψουν τον ιστορικό ρόλο τους".

Ο κ. Αναγνωσταράς πρόσθεσε: "Εκφράζω την οργή και την αγανάκτησή μου και καλώ όλους τους συναρμόδιους φορείς, αλλά και τους δημότες, σε επαγρύπνηση ώστε να περιφρουρήσουμε τα μνημεία της πόλης μας που αποτελούν την εθνική και πολιτιστική μας κληρονομιά".


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου