Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Δένδιας: Η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ

Για μεγάλη ακτογραμμή, αλλά και για χερσαία σύνορα που παραμένουν αφύλαχτα, έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε τηλεοπτική εκπομπή. Συναγερμός από τα εισαγόμενα όπλα


Για την εγκληματικότητα και σε όλα όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο μήνα στις φυλακές Μαλανδρίνου και Τρικάλων, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, ο οποίος σε δηλώσεις του στην πρωινή εκπομπή του Ant1 υποστήριξε ότι "η χώρα είναι γεμάτη με καλάσνικοφ".

Στο ερώτημα για το πώς μπήκαν όλα αυτά τα όπλα στη χώρα, ο κ. Δένδιας είπε:

"Η χώρα έχει ατέλειωτα σύνορα, πρέπει να σας πω ότι η ακτογραμμή της Ελλάδας είναι ίση με την ακτογραμμή της Αφρικής, επίσης έχουμε χερσαία σύνορα σε ορεινούς όγκους τα οποία δεν φυλάσσονται.

Άρα το θέμα δεν είναι πώς μπήκαν. Αυτό που έχει τεράστια σημασία είναι να δούμε πως αυτά τα όπλα χρησιμοποιούνται και έχουν αλλάξει συνολικά τις συνθήκες ασφάλειας στην Ελλάδα.

Η Ελληνική Αστυνομία βρίσκεται μπροστά σε μια πρόκληση που δεν υπάρχει δεύτερη στην ιστορία της ελληνικής κοινωνίας και ίσως είναι η πιο δύσκολη που αντιμετωπίζει ευρωπαϊκή χώρα σήμερα".

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ από τις νέες συνθήκες στο έγκλημα, ενώ εξέφρασε και την ευγνωμοσύνη του στο προσωπικό της Αστυνομίας για την υπομονή και την αυτοθυσία με την οποία έχουν αντεπεξέλθει στα καθήκοντά τους, παρά τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουν.

"Ετοιμάζουμε συστημική αλλαγή στην ελληνική αστυνομία, μέχρι το φθινόπωρο θα έχει έρθει Νόμος που θα αλλάζει τα πάντα στην ελληνική αστυνομία", κατέληξε ο υπουργός.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου