Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013

Να βρούμε το θάρρος να πούμε αντίο στην Ε.Ε και να επιστρέψουμε στη λίρα

-Εξέφρασε σαφώς τη δυσαρέσκειά του για τη στάση που τηρεί η τρόικα στις διαπραγματεύσεις

- Υπέδειξε στην πολιτική ηγεσία ότι θα πρέπει να φανεί σκληρή απέναντι στους δανειστές


-Να τους πούμε ότι κάνουμε σκέψεις να φύγουμε από το ευρώ ευθέως προτείνει
Δεν μάσησε τα λόγια του ο προκαθήμενος της Εκκλησιάς της Κύπρου αναφορικά με τις σκληρές απαιτήσεις τις τρόικας αλλά και τη στάση που πρέπει να επιδείξει η κυβέρνηση σε σχέση με τη δανειακή σύμβαση, χωρίς να διστάσει να μιλήσει ανοικτα για μια ενδεχόμενη επιστροφή στη λίρα, χαρακτηρίζοντας τους απεσταλμένους της Τρόικας ως τους ανθρώπους εκείνους που θα καταστρέψουν την Κύπρο

«Αν θέλουν να μας καταστρέψουν, να έχουμε το θάρρος να πούμε ότι μπορούμε να ζήσουμε και μόνοι μας, με την κυπριακή λίρα που είχαμε προηγουμένως», δήλωσε ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

Ο κ. Χρυσόστομος μίλησε και για την κατάσταση στις τράπεζες, λέγοντας ότι συζητά την καταχώρηση αγωγών κατά της προηγούμενης κυβέρνησης και ειδικότερα κατά του τέως υπουργού Οικονομικών Βάσου Σιαρλή και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκου Δημητριάδη. Υποστήριξε ότι αυτοί έχουν εμπλέξει το όνομα της Ελληνικής Τράπεζας στους όρους εντολής, που έδωσαν στην Pimco, παρά το γεγονός, όπως είπε, ότι η τράπεζα είναι υγιής και δεν χρήζει κρατική στήριξης.

Διατύπωσε αμφιβολίες για τον τρόπο της μεθοδολογίας που ακολούθησε ο οίκος σε σχέση με το σενάριο μη βιώσιμου χρέους και υποστήριξε ότι μεθοδεύτηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση για να αποσοβήσει τις ευθύνες της.

«Εάν ήταν σοβαρή εταιρεία», ισχυρίστηκε ο κ. Χρυσόστομος, «θα έπρεπε να κάνει την έρευνα και να υποβάλει μόνο μία πρόταση. Από τη στιγμή που έχει δύο προτάσεις τουλάχιστον εμένα με βάζει σε πολλές υποψίες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου