Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

12/10/1949. Το τέλος του Εμφυλίου που κάποιοι ακόμη ζουν! ΒΙΝΤΕΟ-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

12 Οκτωβρίου 1949.Ο ραδιοσταθμός της "Ελεύθερης Ελλάδας" μεταδίδει ανακοίνωση της προσωρινής Δημοκρατικής Κυβέρνησης, σύμφωνα με την οποία ο Δημοκρατικός Στρατός κατέπαυσε οριστικά τις επιχειρήσεις.Είναι η παραδοχή της ήττας και για πολλούς η ημερομηνία που και τυπικά ο αδελφοκτόνος Εμφύλιος Πόλεμος τελείωσε.

Ένας πόλεμος που ακολούθησε το μεγάλο πόλεμο και την αντίσταση. Εκεί που ο Έλληνας έδειξε τη λαμπρή πλευρά του, που ανάγκασε τον Τσόρτσιλ να παραδεχτεί ότι “οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες”. Ήρθε μετά ο εμφύλιος για να τα γκρεμίσει όλα και να βγάλει στην επιφάνεια τα πιο σκοτεινά μας ελαττώματα.

Ακόμη κι έτσι ,μετά από τόσο αίμα και μίσος, η ιστορία του Εμφυλίου Πολέμου θα μπορούσε να είναι ένα χρήσιμο μάθημα για όλους μας. Ένα μάθημα που θα κρατούσε για πάντα θαμμένες τις δηλητηριώδεις προκαταλήψεις και τα πάθη μας.

63 χρόνια μετά το τυπικό τέλος εκείνου του Εμφύλιου Πολέμου,με τρόμο διαπιστώνουμε ότι κάποιοι στην ελληνική κοινωνία κάνουν ότι είναι δυνατόν για να τον ξαναζήσουν! Η κρίση που θα έπρεπε φυσιολογικά να προκαλέσει ένα κύμα αλληλεγγύης προκαλεί όλο και συχνότερα γεγονότα και ειδήσεις που θυμίζουν εποχές σαν εκείνες του εμφυλίου.


Τα δύο βίντεο που παρουσιάζουμε, είναι από τις δύο πλευρές εκείνου του σκληρότατου πολέμου που σκότωσε πάρα πολλούς και πλήγωσε γενιές και γενιές. Δείτε τα για να δείτε πως έβλεπαν τότε τα πράγματα , Έλληνες εναντίον Ελλήνων.








ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου