Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ελληνικά σχολεία θέλουν οι Πομάκοι και το Υπουργείο τούς το αρνείται

Με το ζόρι θα τους κάνουμε Τούρκους


Ακόμη μία απόδειξη για την αυτοκαταστροφική τάση του ελληνικού κράτους φέρνει στην επιφάνεια το διαχρονικό αίτημα των Πομάκων της Θράκης οι οποίοι αποτελούν το μισό πληθυσμό της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή και οι οποίοι ζητούν τα παιδιά τους να φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και όχι στα μειονοτικά.

Όπως είναι γνωστό, στα πομακοχώρια σήμερα, λειτουργούν μόνο μειονοτικά σχολεία όπου τα μισά μαθήματα γίνονται στα ελληνικά και τα άλλα μισά στα τουρκικά και στα αραβικά αφού τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν να διαβάζουν το Κοράνι αν και μέχρι την Α’ δημοτικού, τα παιδιά των Πομάκων δεν γνωρίζουν ούτε μια λέξη τουρκική.

Για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος οι Πομάκοι ζήτησαν από το υπουργείο Εθνικής Παιδείας να γίνονται μερικά ακόμη μαθήματα στα ελληνικά, στα μειονοτικά σχολεία, γιατί ακολούθως οι μαθητές πηγαίνουν σε ελληνικά γυμνάσια και δεν γνωρίζουν τα βασικά για να συνεχίσουν τις σπουδές τους.

Όμως η ελληνική πολιτεία αντέκρουσε το αίτημα των Πομάκων λέγοντας ότι σύμφωνα με την Συνθήκη της Λωζάνης τα παιδιά της μειονότητας θα διδάσκονται την μητρική τους γλώσσα στο σχολείο, τα τουρκικά σύμφωνα με το υπουργείο. Το ζήτημα όμως για τους Πομάκους είναι ότι η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα τουρκικά αλλά τα πομακικά με αποτέλεσμα τα παιδιά των Πομάκων να μαθαίνουν εκτός από τα αραβικά για την ερμηνεία του Κορανιού και μία ακόμη γλώσσα που δεν την χρειάζονται, την στιγμή που δεν μαθαίνουν την μόνη γλώσσα που χρειάζονται για την ζωή τους και την εξέλιξη τους... τα ελληνικά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου