Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

Φωνή λαού, οργή Θεού!

Επεισοδιακές ήταν οι παρελάσεις στις περισσότερες πόλεις της Ελλάδας, καθώς σε πολλές περιπτώσεις αγανακτισμένοι πολίτες προπηλάκισαν τους πολιτικούς και τους επισήμους απαιτώντας να απομακρυνθούν από τον χώρο διαφορετικά δεν θα επέτρεπαν να γίνει η παρέλαση.


Πάτρα

Στην Πάτρα, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από τον Μητροπολιτικό Ναό όπου γινόταν η δοξολογία παρουσία του υφυπουργού Άμυνας Κώστα Σπηλιόπουλου και φώναζαν συνθήματα. Οι αγανακτισμένοι απαιτούσαν να μην είναι κανείς πολιτικός στην εξέδρα προκειμένου να γίνει η παρέλαση. Ο υφυπουργός φυγαδεύτηκε από την εξέδρα των επισήμων πριν ξεκινήσει η παρέλαση, αφού οι πολίτες είχαν καταλάβει το οδόστρωμα ενώ προηγουμένως τον είχαν αποδοκιμάσει και κατά την προσέλευσή του στον Ναό και κατά τη διάρκεια κατάθεσης στεφάνων στο μνημείο πεσόντων. Η παρέλαση ενώ ήταν προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι δεν έχει είχε ξεκινήσει μέχρι τις 1 το μεσημέρι.


Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα επικράτησε ένταση με διάσπαρτες ομάδες αγανακτισμένων πολιτών, οι οποίες φώναζαν υβριστικά και υποτιμητικά συνθήματα προς τους επισήμους, ενώ κατά την προσέλευσή τους εκτοξεύθηκαν και δύο αυγά, χωρίς να πετύχουν το στόχο τους.  Πολλοί μαθητές φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια, ενώ όλοι σχεδόν περνώντας από την εξέδρα των επισήμων έστρεφαν απέναντι το κεφάλι τους.

Με την ολοκλήρωση της μαθητικής παρέλασης και πριν αρχίσει η παρέλαση των προσκόπων, άλλων συλλόγων, οργανώσεων και του στρατού, δύο ομάδες διαδηλωτών περικύκλωσαν την εξέδρα των επισήμων, όπου βρίσκονταν ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Γιώργος Κατριβάνος εκπροσωπώντας την κυβέρνηση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Βουδούρης, ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας κι άρχισαν να τους εκτοξεύουν τομάτες κι αυγά, ενώ ήρθαν ακόμα και στα χέρια.

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας παρενέβησαν για να φυγαδεύσουν τους επισήμους, όπου έφυγαν κακήν κακώς από το χώρο της παρέλασης με τους πολίτες να τους έχουν πάρει στο κατόπι.

Η παρέλαση διακόπηκε για 10 με 15 λεπτά όπου σημειώθηκε η ένταση και μετά συνεχίστηκε κι ολοκληρώθηκε με παρέλαση προσκόπων, συλλόγων, οργανώσεων κι ενός τμήματος της σχολής Ικάρων που καταχειροκροτήθηκαν, ενώ στην εξέδρα των επισήμων ήταν μόνο ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και πολίτες.



Βόλος

Με γιαούρτια και αβγά «υποδέχθηκε» ο κόσμος τους επισήμους ο κόσμος στο Βόλο ενώ απαίτησαν την απομάκρυνση της αστυνομίας από την παραλία, η οποία τελικά οπισθοχώρησε.
Φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου αλλά και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» παρέλασαν φωνάζοντας συνθήματα, ενώ οι μαθητές έστρεφαν επιδεικτικά το κεφάλι τους προς την αντίθετη κατεύθυνση από αυτή των επισήμων.


Στην Κέρκυρα κόκκινο πανί ήταν για τον κόσμο η παρουσία του Γενικού Γραμματέα Εμπορίου, ΣτέφανουΚομνηνού. Ο κόσμος αντέδρασε και τελικώς η παρέλαση ακυρώθηκε.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου