Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Έλληνες Στρατιώτες και Ρώσοι Πεζοναύτες παρέλασαν μαζί στην Αλεξανδρούπολη

Στον αντίποδα όλων αυτών που συνέβησαν στην υπόλοιπη χώρα, αν και ούτε στην Αλεξανδρούπολη έλειψαν οι αποδοκιμασίες εναντίον πολιτικών, ωστόσο όλοι ήθελαν να παρακολουθήσουν την κοινή παρέλαση των δύο μεγαλύτερων στρατών της Ορθοδοξίας να παρελαύνουν μαζί!

Οι πεζοναύτες ανήκουν στο αποβατικό σκάφος (LST) Tsesar Kunikof, το οποίο έχει δέσει στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης ως προπομπός της Ομάδας Μάχης Αεροπλανοφόρου «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ», που έρχεται στα τέλη Νοεμβρίου στο Αιγαίο και στην Α. Μεσόγειο. Με εντυπωσιακό βηματισμό, το τμήμα των Ρώσων πεζοναυτών έστειλε ηχηρό μήνυμα στην Ανατολή και οι Ρώσοι αδερφοί μας, που δεν μας ξεχνούν, καταχειροκροτήθηκαν από μικρούς και μεγάλους, μαζί με τους υπερήφανους στρατιώτες μας.

Ύστερα από την παρέλαση και μετά από 133 χρόνια, η Αλεξανδρούπολη τίμησε, με την ανέγερση μνημείου, τους Ρώσους στρατιώτες που πέθαναν στην περιοχή κατά τη διάρκεια του Ρωσοτουρκικού πόλεμου 1877-1878. Τα εγκαίνια του μνημείου έγιναν χθες το μεσημέρι παρουσία Ρωσικής αντιπροσωπείας και πλήθους κόσμου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου