Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2011

Χρεοκοπία της Ελλάδας ζητούν οι Σκοπιανοί!

Σε μια νέα πρόκληση προχώρησε η κυβέρνηση των Σκοπίων καθώς ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Ζόραν Σταβρέφσκι ζήτησε επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ένωση την ανακήρυξη της Ελλάδας σε καθεστώς χρεοκοπίας και δη «όσο το δυνατόν πιο γρήγορα»!

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Dow Jones Newswires, ο κύριος Σταβρέφσκι επικαλείται, προς τις ευρωπαϊκές αρχές, το κλείσιμο των τελωνειακών σταθμών για όλα τα οχήματα εξαιτίας της απεργίας των Ελλήνων τελωνειακών υπαλλήλων και υποστηρίζει πως σωρευτικά, από την αρχή της χρονιάς, η ΠΓΔΜ έχει απολέσει πάνω από 15 εκατομμύρια ευρώ σε τέλη και δασμούς λόγω των απεργιών των Ελλήνων!

Ο Σκοπιανός υπουργός υποστηρίζει πως οι τελωνειακοί σταθμοί έχουν παραμείνει κλειστοί συνολικά 80 ημέρες φέτος με υπαιτιότητα της Ελλάδας και τα διαφυγόντα έσοδα των Σκοπιανών είναι δυσθεώρητα για το μέγεθος της οικονομίας τους.

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα χάος και είναι φανερό πως η Ευρώπη έχει αποτύχει έως τώρα να βρει μία καλή λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά σε Ευρωπαίους δημοσιογράφους ο Σκοπιανός υπουργός Οικονομικών προσθέτοντας πως η χρεοκοπία της Ελλάδας είναι σίγουρη…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου