Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Oı Toύρκοι χτίζουν πυρηνικό σταθμό δίπλα στην Ελλάδα!

Απίστευτο! Οι τούρκοι σχεδιάζουν να κατασκευάσουν πυρηνικό σταθμό σε απόταση αναπνοής από τα ελληνοτουρκικά σύνορα!
   

Οι γείτονες μας έχουν στόχο να διαθέτουν 3 πυρηνικούς σταθμούς μέχρι το 2023. Οι θέσεις των 2 σταθμών εχουν ηδη καθορσιτεί. Ο πρώτος ηδη κατασκευάζεται από τους Ρώσους στην περιοχή Άκκουγιου της Νότιας Τουρκίας .

Ο δεύτερος θα χτιστεί στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας στη Σινόπι.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman o τρίτος πυρηνικός σταθμός ενδέχεται να κατασκευαστεί στην περιοχή Ιγνέανατα, στην πόλη Κιρκλάρελι (Σαράντα Εκκλησιές) στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας. Αυτή η περιοχή αν οριστικοποιηθεί απέχει λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από την Ορεστιάδα, με ένα πυρηνικό ατύχημα να επηρέαζει άμεσα τη χώρα μας!
    
Δεύτερη περιοχή που ενδέχεται να κατασκευαστεί ο τρίτος πυρηνικός σταθμός ενδέχεται να είναι στην περιοχή Ντούζτζε κοντά στη Νικομήδεια, αλλά οι πιθανότητες είναι λίγες.
    
Η περιοχή Ιγνέαντα, θεωρείται σε πλεονεκτική θέση και λόγω της γειτνίασης στα δίκτυα ηλεκτροδότησης προς τη Κωνσταντινούπολη.
   
Μόνο που αυτός ο πυρηνικός σταθμός βρίσκεται κοντά στην Ελλάδα και οποιοδήποτε ατύχημα θα επηρεάζει την χώρα μας όσο θα επηρεάζει και την Κωνσταντινούπολη.
   
Πάντως οι γείτονες μας για την κατασκευή του τρίτου σταθμού συζητούν να κατασκευάσουν το σταθμό μαζί με τους Ρώσους, Κορεάτες αλλά και τους Βούλγαρους.
   
Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρόζεν Πλεβνέλιεβ, στη συνάντηση του με τον τούρκο ομόλογο του Αμντουλάχ Γκιούλ στην Άγκυρα, εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για την κατασκευή αυτού του σταθμού.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου