Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Διαψεύδουν οι Τουρκοκύπριοι για ομαδικό τάφο Ελληνοκυπρίων

Στο έδαφος του παράνομου αεροδρομίου Ερτζάν, στην κατεχόμενη Τύμπου, δεν υπάρχει ομαδικός τάφος, υποστηρίζει το υπουργείο Συγκοινωνιών του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος.


Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι οι εργασίες για δεύτερο διάδρομο δεν έχουν αρχίσει και, ως εκ τούτου, «είναι αδύνατο να έχουν εντοπιστεί ανθρώπινα οστά στον χώρο».


Υπενθυμίζεται ότι στο χθεσινό της φύλο η εφημερίδα «Κίπρισλι» είχε κύριο θέμα την πληροφορία για την ύπαρξη ομαδικού τάφου.

Σήμερα, η εφημερίδα δημοσιεύει ότι τα Ηνωμένα Έθνη θα επιληφθούν της κατάστασης, ενώ ο διευθυντής της «επιτροπής αγνοουμένων» στην «προεδρία» του καθεστώτος, Μουράτ Σοϊσάλ, δήλωσε ότι ελήφθη στα σοβαρά η είδηση, πρότεινε όπως αναφέρει το ethnos.gr, μαζί με δημοσιογράφους της «Κίπρισλι» να επισκεφθούν τον χώρο και υποστήριξε πως αν του υποδείξουν το σημείο του ομαδικού τάφου, θα γίνει εκσκαφή.


Την Παρασκευή η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρισλι» ανέφερε ότι ομαδικός τάφος εντοπίστηκε στην περιοχή του παράνομου αεροδρομίου στην κατεχόμενη Τύμβου.
Όπως έγραψε η εφημερίδα, κατά τις εργασίες για κατασκευή του δεύτερου διαδρόμου, που άρχισαν πριν από δύο περίπου μήνες, εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός ανθρώπινων οστών.


Σύμφωνα με την εφημερίδα τα οστά (σ.σ.: που πρέπει να είναι Ελληνοκυπρίων αγνοουμένων από την τουρκική εισβολή του 1974) έμειναν θαμμένα στο έδαφος και οι εργασίες για την κατασκευή του διαδρόμου συνεχίστηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου