Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Νόαμ Τσόμσκι: "Η τρόικα θέλει να καταστρέψει την Ελλάδα"

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Τσόμσκι, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο κορυφαίος διανοούμενος των ημερών μας και έχει καταξιωθεί ως ένας από τους μεγαλύτερους γλωσσολόγους όλων των εποχών, η Ελλάδα κινδυνεύει άμεσα από την πολιτική που ακολουθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το ΔΝΤ.

Σύμφωνα με τον Τσόμσκι, υπάρχει σχέδιο για την καταστροφή της Ελλάδας. Αναφέρει ότι οι μεγάλες τράπεζες σε παγκόσμιο επίπεδο, δεν νοιάζονται για το τίμημα, αρκεί να αποπληρωθούν. Η Αργεντινή και η Ισλανδία είπαν όχι στο ΔΝΤ, αλλά δεν μπορεί να κάνει ακριβώς το ίδιο η Ελλάδα, γιατί δεν έχει δικό της νόμισμα και έτσι είναι αναγκασμένη να υπακούει στους νόμους του παγκόσμιου οικονομικού συστήματος.

Αυτό το σύστημα που εξυπηρετεί το ΔΝΤ ονομάζεται "στυγνή ληστεία". Οι οίκοι αξιολόγησης συμπληρώνουν αυτό το σύστημα, αφού έχουν συνυπολογίσει, πριν από κάθε επένδυση, ότι αν κάτι δεν πάει καλά στην χώρα που γίνουν επενδύσεις, τότε θα αναλάβει τα χρέη η εκεί κυβέρνηση, δηλαδή οι φορολογούμενοι.

Το μεγάλο κακό της υπόθεσης είναι ότι αυτό το επέβαλαν χωρίς ρωτήσουν τον κόσμο αν θέλει ή όχι, αναφέρει ο Τσόμσκι. Η Ελλάδα δεν πρέπει να τους υπακούσει, αλλά ότι είναι να κάνει καλύτερα θα ήταν να το κάνει με ψυχραιμία και υπομονή.





Από συνέντευξη στο BHMagazino, η οποία δημοσιεύτηκε στις 16 Οκτωβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου