Τρίτη 5 Ιουνίου 2012

Η αλήθεια για τον Ελληνικό ορυκτό πλούτο

Μέχρι πριν ένα χρόνο αντιμετωπιζόταν ως γραφικός όποιος τολμούσε να πει πως η Ελλάδα έχει τεράστιο ορυκτό πλούτο, πως η χώρα μας μπορεί να γίνει εξαγωγική χώρα σε ενέργεια, αφού διαθέτει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου, φυσικού αερίου και όχι μόνο.


Οι υποψίες για την αλήθεια περί του Ελληνικού ορυκτού πλούτου, άρχισαν να επιβεβαιώνονται όταν εσπευσμένα η κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου αποφάσισε να κλείσει το ΙΓΜΕ (Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών), το οποίο είχε εκατοντάδες θετικές μετρήσεις για ορυκτό πλούτου σε ολόκληρη την Ελληνική Επικράτεια.

Σήμερα, αφού έχει κλείσει το ΙΓΜΕ, αφού έχουν εξαφανιστεί οι μελέτες του (οι κακές γλώσσες λένε πως πέρασαν σε χέρια ιδιωτών), εμφανίστηκαν πλέον των 100 ενδιαφερομένων εταιρειών για έρευνες φυσικού αερίου και πετρελαίου στο Ιόνιο... ενώ η υπόλοιπη Ελλάδα (Κρήτη και νότια της Κρήτης, Αιγαίο, Καστελλόριζο, Βόρειο Αιγαίο, Ήπειρος, Μακεδονία και Θράκη) παραμένει "ανενεργή" στον τομέα των ερευνών...

Οι πολύ κακές γλώσσες μιλάνε για τεράστιο πλούτο νότια της Κρήτης, νότια του Καστελλόριζου, βόρεια της Ρόδου και ανατολικά της Σαμοθράκης, ενώ είναι ήδη γνωστός ο πλούτος του κοιτάσματος Μπάμπουρα νότια της Θάσου (το οποίο "σφράγισε" με υπογραφές του ο Ανδρέας Παπανδρέου, μετά από πιέσεις της τουρκικής πλευράς).


Ας διαβάσουμε, λοιπόν, με την δέουσα προσοχή σχετικά με τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας και τότε ίσως διαπιστώσουμε ποιό είναι το πραγματικό διακύβευμα της έλευσης του ΔΝΤ και της συμπεριφοράς της βόρειας (κυρίως) Ευρώπης (βλ. Γερμανία) η οποία είναι απολύτως εξαρτημένη από εισαγωγή ενέργειας...ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου