Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012

Ιερώνυμος: «Θέλουν να μας μετατρέψουν σε αποικία»

«Οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο κ. Ιερώνυμος εξέφρασε την απογοήτευσή του για ορισμένα υπουργεία, τα οποία αντιμετωπίζουν την Εκκλησία - όπως είπε - ως «οργανισμό τρίτης κατηγορίας».

Αναφερόμενος στη στενή συνεργασία Εκκλησίας - Πολιτείας, ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε - σε εκδήλωση στο υπουργείο Παιδείας - ότι γίνεται «επ’ ωφελεία του ανθρώπου αλλά και της κοινωνίας εν γένει, συνεργασία που γίνεται ακόμη πιο επιτακτική σε μια εξαιρετικά κρίσιμη για τον τόπο περίοδο».

Ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε μεν ικανοποιημένος από τη συνεργασία του με το υπουργείο Παιδείας, αλλά τόνισε την απογοήτευσή του από τη συνεργασία του με άλλα υπουργεία τα οποία αντιμετωπίζουν την Εκκλησία, όπως είπε, ως «οργανισμό β΄ και γ΄ κατηγορίας». Μάλιστα έκανε λόγο για «απίστευτη γραφειοκρατία και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές».

Χαρακτηριστικά εξήγησε ότι «δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερο από τρία χρόνια σε μια περίοδο μάλιστα που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας».

Επίσης, με αφορμή νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ για το πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, ο κ.Ιερώνυμος είπε χαρακτηριστικά ότι «η Εκκλησία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία, όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της, με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές».

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν «Πολιτεία και Εκκλησία: σχέσεις συνεργασίας σε μια εποχή κρίσης». Η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, τόνισε την ανάγκη συνεργασίας και συνένωσης δυνάεων για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα σε μία εποχή κρίσης και κοινωνικών προβλημάτων.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου