Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Στήνει Κόσοβο ο Τούρκος πρεσβευτής στη Θράκη - Περιόδευσε σαν ... πασάς στην Θράκη

Ακόμα αναμένουν οι Έλληνες πολίτες την τοποθέτηση του ελληνικού ΥΠΕΞ για τις προκλητικές δηλώσεις του νέου Τούρκου πρέσβη ο οποίος προσπάθησε πριν από μερικές εβδομάδες να παρουσιαστεί ως ο προστάτης και υπερασπιστής των δικαιωμάτων όλων των μουσουλμάνων της Ελλάδας και πρώτα απ'όλα των ...Τούρκων της ελληνικής Θράκης, όπως είχε χαρακτηρίσει τους Έλληνες μουσουλμάνους κατά παράβαση της συνθήκης της Λωζάνης.


Και φυσικά αφού ο αξιότιμος πρέσβης είδε ότι στην Ελλάδα ακόμα και αν λέγονται προκλητικά πράγματα, όπως αυτά που είπε, δεν υπάρχει αντίδραση από την πολιτεία, αποφάσισε να πραγματοποιήσει ένα ταξίδι "γνωριμίας" με τα εξτρεμιστικά στοιχεία της μειονότητας  στην Θράκη, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τις τουρκικές αμφισβητήσεις στην Θράκη.

Πιο συγκεκριμένα 49 ημέρες από τότε που ο Τούρκος πρέσβης επέδωσε τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Kerim Uras επισκέφτηκε την Θράκη όπου και παρέμεινε για τρείς ημέρες. Η επίσκεψη του άρχισε από την Αλεξανδρούπολη όπου έφτασε αεροπορικώς. Στο αεροδρόμιο τον ανέμενε ο Τούρκος πρόξενος στην Κομοτηνή  Mustafa Sarnits.  

Η πρώτη του επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη ήταν στον Γ.Γ. της Περιφέρειας Α. Μακεδονίας-Θράκης
Άρη Γιαννακίδη. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Θράκη ο Τούρκος πρέσβης έκανε ότι μπορούσε για να ενισχύσει την «τουρκικότητα» της μειονότητας επισκεπτόμενος την παράνομη από το ελληνικό κράτος «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», ενώ συναντήθηκε με τους  βουλευτές Ξάνθης Τσετίν Μάντατζη και Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν οι οποίοι ως γνωστό όπου βρεθούν και όπου σταθούν διατυμπανίζουν την "τουρκικότητα" τους και την "τουρκική" ταυτότητα της θρησκευτικής μειονότητας της Θράκης.


Αξίζει να σημειωθεί η ανακοίνωση που είχε εκδώσει η «Τουρκική Ένωση Ξάνθης» η οποία αναφέρει ότι, «Ο πρέσβης της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Αθήνα Kerim Uras θα έρθει στις 8-10 Μαρτίου για επίσημη επίσκεψη στη Δυτική Θράκη. Στα πλαίσια της επίσκεψης, στις 9-3-2012 και ώρα 15.00 θα συναντηθεί με τον κόσμο μας στην Τουρκική Ένωση Ξάνθης. Καλεσμένος είναι όλος ο λαός μας…


Το ΔΣ της Τουρκικής
Ένωσης Ξάνθης».


Φυσικά ο Τούρκος πρέσβης δεν παρέλειψε να συναντηθεί με τους παράνομους μουφτήδες Ροδόπης και Ξάνθης, αγνοώντας κατά αυτό τον τρόπο επιδεικτικά το ελληνικό κράτος, το οποίο δεν αναγνωρίζει τα δύο αυτά άτομα ως τους νόμιμους θρησκευτικούς εκπροσώπους της μειονότητας. 

Η επόμενη στάση του Τούρκου πρέσβη ήταν τα μειονοτικά χωριά της περιοχής, ενώ στο Δήμο Αριανών

τον υποδέχτηκαν  μπροστά στο δημαρχείο ο Δήμαρχος Ιμπραήμ Σερίφ, ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου Ριτβάν Μουσταφά και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ.

Εκεί ο Τούρκος πρέσβης ως αν εκπροσωπούσε το ελληνικό κράτος άκουσε τα προβλήματα των κατοίκων της περιοχής, πολλοί εκ των οποίων λόγω της οικονομικής κρίσης και της πτώσης των τιμών των καπνών, έχουν αναγκαστεί να φύγουν από τα χωριά τους.

Αφού ο Τούρκος πρέσβης ενημερώθηκε από τους συνεργάτες του προξενείου και από τους λοιπούς «υπο τουρκική ομηρία» Έλληνες μουσουλμάνους πολίτες αναχώρησε για την Αθήνα βέβαιος ότι για μία ακόμη φορά η ελληνική πολιτεία θα πράξει το καθήκον της απέναντι στις επισκέψεις του σε οργανώσεις και μουφτήδες που δεν αναγνωρίζει… δηλαδή τίποτα.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου