Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

''BOMBA'' THΣ CITIGROUP: ''Ελλάδα και Κύπρος θα αποχωρήσουν από το ευρώ''

Η Citigroup, επαναφέρει τη συζήτηση περί εξόδου της Ελλάδας, αλλά και της Κύπρου, από το ευρώ, αποτυπώνοντας σε νέα έκθεσή της την απαισιοδοξία και τον πεσιμισμό για τα ευρωπαϊκά τεκταινόμενα. «Η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας και της Κύπρου από την ευρωζώνη παραμένει υψηλή», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στην έκθεση με τον τίτλο «Global Economic Outlook and Strategy», που παρουσιάζει το CNBC, η Citi εκτιμά ελληνική οικονομία θα καταγράψει ύφεση 6% το 2013 και 11,2% το 2014.

Αναλυτικότερα, παρουσιάζοντας τις προβλέψεις της για την πορεία ελληνικής οικονομίας, επισημαίνει ότι η πρόοδος που έχει σημειώσει η Ελλάδα στην κατεύθυνση διασφάλισης μιας βιώσιμης δημοσιονομικής κατάστασης, είναι ακόμη περιορισμένη, ενώ εκτιμά πως βραχυπρόθεσμα, κάποιες αρνητικές επιδράσεις από την Κύπρο είναι πιθανό να πλήξουν την οικονομία της Ελλάδας.

Σε ό,τι αφορά την Κύπρο, οι αναλυτές της Citi προβλέπουν ότι η Κύπρος θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους, κάτι που θα έθετε σε κίνδυνο τη θέση της στην ευρωζώνη.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου