Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ούτε επί τουρκοκρατίας δεν μας "μαστίγωναν" έτσι - Κάθε μήνα θα πληρώνουμε φόρους!

ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ

   
Δεν θα προλαβαίνουν να πληρώνουν φόρους οι Έλληνες πολίτες, οι οποίοι μέχρι το τέλος του 2013 θα πρέπει να αποδώσουν στο κράτος 5 φόρους! Με το που θα ξεμπερδεύουν με τον έναν, θα πρέπει να βάζουν το χέρι στην άδεια τσέπη τους για τον άλλο.

Φυσικά οι περισσότεροι από αυτούς τους φόρους είναι τελείως παράνομοι, αφου δεν τηρούν ούτε την αρχή της αναλογικότητας, αλλά ούτε και την αρχή της φοροδοτικής ικανότητας (έχεις δεν έχεις, δουλεύεις ή όχι, θέλουμε έν "σκασμό" λεφτά). Συν τοις άλλοις ακόμα οι πολίτες δεν έχουν κατανοήσει το παράνομο και αστήριχτο σύστημα του "φανταστικού" τεκμαρτού εισοδήματος, που δημιουργείται από αυθαίρετες τεκμαρτές δαπάνες που δεν ισχύουν.

Μέσα στον Ιούλιο οι 850.000 πολίτες που έχουν υποβάλει τις φορολογικές τους δηλώσεις για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 2012 θα λάβουν το εκκαθαριστικό σημείωμα της εφορίας για την πληρωμή της πρώτης δόσης.

Παράλληλα η ΔΕΗ και οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας έχουν ξεκινήσει την έκδοση των λογαριασμών που συμπεριλαμβάνουν και το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο για το τρέχον έτος είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με τους φόρους που καταβλήθηκαν πέρυσι ενώ το υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας για τα έτη 2011 και 2012, ενώ το φθινόπωρο θα αποσταλούν και τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του έτους 2013.

Διαβάστε αναλυτικά, όπως δημοσιεύει η εφημερίδα «Καθημερινή» τους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε:

Φόρος εισοδήματος. Η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων έχει αρχίσει και περίπου 850.000 φορολογούμενοι έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά τις δηλώσεις τους. Συνολικά φέτος θα υποβληθούν περίπου 6.000.000 φορολογικές δηλώσεις. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα τέλη Αυγούστου. Ωστόσο, οι φορολογούμενοι θα υποβάλουν τις δηλώσεις ανάλογα με το καταληκτικό ψηφίο του ΑΦΜ. Συγκεκριμένα, οι δηλώσεις θα υποβληθούν στις εξής ημερομηνίες:

• για τα ψηφία 1 και 2 έως και την 22α Ιουλίου 2013,

• για τα ψηφία 3 και 4 έως και την 29η Ιουλίου 2013,

• για τα ψηφία 5 και 6 έως και την 5η Αυγούστου 2013,

• για τα ψηφία 7 και 8 έως και τη 12η Αυγούστου 2013,

• για το ψηφίο 9 έως και την 26η Αυγούστου 2013

• και για το ψηφίο 0 έως και την 30ή Αυγούστου 2013.

Φέτος οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν περισσότερους φόρους, γεγονός που οφείλεται στον συνυπολογισμό στην εισφορά αλληλεγγύης όλων των εισοδημάτων.

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας ξεκινάει από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων η αποστολή των σημειωμάτων για την πληρωμή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας των ετών 2011 και 2012. Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιουλίου. Η αποπληρωμή τους θα γίνει σε επτά μηνιαίες δόσεις. Ο ΦΑΠ επιβάλλεται σε ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα συνολικής αξίας μεγαλύτερης των 200.000 ευρώ. Ο ΦΑΠ του 2013 έχει προγραμματιστεί να αποσταλεί τον Σεπτέμβριο και θα καταβληθεί σε πέντε μηνιαίες δόσεις.

Τον Ιούλιο η ΔΕΗ θα αποστείλει τους πρώτους λογαριασμούς που θα συμπεριλαμβάνουν το ειδικό τέλος ακινήτων (ΕΕΤΑ) για το 2013, που είναι μειωμένο κατά 15% σε σχέση με το 2012.

Σημειώνεται ότι το ΕΕΤΑ θα καταβληθεί σε 4 δόσεις, ύστερα από τις έντονες πιέσεις της τρόικας να εισπραχθεί όλο το ποσό από το ειδικό τέλος το 2013 και να μην υπάρξει η ανάγκη να ληφθούν νέα μέτρα ύψους 400 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι το Εκτακτο Ειδικό Τέλος Ακινήτων θα καταβληθεί βάσει νόμου και στα ακίνητα που δεν έχουν αποπερατωθεί, όπως άλλωστε προβλεπόταν και μέχρι σήμερα με διοικητικές πράξεις. Oι συντελεστές παραμένουν ίδιοι με εκείνους που υπολογιζόταν το τέλος του 2012 και το ποσό που θα προκύπτει θα μειώνεται κατά 15%.

Δηλαδή, κάποιος που πλήρωνε ειδικό τέλος 1.000 ευρώ τον χρόνο θα πληρώσει φέτος 850 ευρώ. Για τα ακίνητα εκτός αντικειμενικών τιμών οι τιμές ζώνης για τον υπολογισμό του τέλους θα αναπροσαρμοσθούν από 3 ευρώ το τ.μ., που ήταν το 2012, με τη μέση τιμή ζώνης του δήμου στον οποίον ανήκουν. Φόρο θα κληθούν να πληρώσουν και οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν τα ακίνητά τους σε υπηρεσίες και φορείς του Δημοσίου.

Γενικώς δημιουργήθηκε η αφελής διαπίστωση στους πολίτες, τα τελευταία χρόνια, ότι δεν αξίζει να έχεις ακίνητο, αλλά χρήματα. όμως μετά την επίσημη απόφαση της ΕΕ για δήμευση όποτε θέλουν των καταθέσων άνω των 100000 ευρώ, ούτε αυτό πλέον ισχύει.

Αυτό που προκύπτει είναι ότι απλά θέλουν την εξαθλίωσή μας, και την μετατροπή μας σε δουλοπάροικους, όπως ήταν πριν την εποχή του Σόλωνα. Τουλάχιστον τότε βρέθηκε ένας σπουδαίος άντρας για να φέρει την "σεισάχθεια".
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου