Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Νέα πρόκληση των Σκοπίων - Αλλάζουν τα ονόματα δρόμων με αρχαία ελληνικά

Όσο εμείς ασχολούμαστε με τις εκλογές οι Σκοπιανοί είναι διαθέσιμοι να συνεχίσουν τις προκλήσεις του και σε τίποτα δεν αλλάζουν τους σχεδιασμούς τους. Δεν είναι άξιο απορίας το ότι ουδείς στη χώρα μας προεκλογικά δεν έχει αναφέρει τίποτα για το Σκοπιανό;


Αυτή τη χαλαρότητα βλέπουν οι γείτονες  και έδωσε η κυβέρνηση του κράτους των Σκοπίων το πράσινο φως για τη μετονομασία των πλατειών, των οδών, των λεωφόρων και τοποθεσιών.

Πάνω από 290 δρόμοι αναμένεται να βαφτιστούν με νέα ονόματα, ως επί το πλείστον, ονόματα  από την Αρχαία Μακεδονική Ιστορία, αλλά και ονόματα της αλβανικής ιστορίας, όπως εισηγήθηκε το αλβανικό κόμμα DUI, το οποίο συμμετέχει στον κυβερνητικό συνασπισμό.

Το δημοτικό Συμβούλιο στην πόλη των Σκοπίων θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση για να αποφασίσει ποια ονόματα  οδών θα παραμείνουν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ωστόσο, η αλλαγή των ονομασιών προκάλεσε αντιδράσεις από σλαβικά κόμματα της αντιπολίτευσης που ζήτησαν  τη ματαίωση της πρωτοβουλίας αυτής και της διοργάνωσης δημοψηφίσματος για τις αλλαγές αυτές.

Πρώην κομμουνιστικά κόμματα ζητούν να μην αλλαχθούν  ονόματα ανταρτών και κομμουνιστικών ηγετών που συνέβαλαν σημαντικά στη χώρα.

Οι περισσότερες ονομασίες που θα καθιερωθούν  στους δρόμους της πόλης των Σκοπίων  έχουν να κάνουν με  αρχαίες ιστορικές προσωπικότητες από την αρχαία μακεδονική ιστορία, σημειώνει το δημοσίευμα.

Αυτοί τη δουλειά τους κάνουνε αφού αντίδραση δε βλέπουν από τους άμεσα ενδιαφερόμενους.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου