Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Ασύλητος μυκηναϊκός τάφος βρέθηκε στο Μεγανήσι

Η διετής έρευνα των αρχαιολόγων έφερε στο φως σημαντικά ευρήματαΙδιαίτερη επιστημονική, ιστορική και πολιτιστική αξία αποτελούν για το Μεγανήσι τα ευρήματα που αποκάλυψε η αρχαιολογική σκαπάνη στο νότιο τμήμα, στην περιοχή Κεφάλι, αποκαλύπτει o δήμαρχος του νησιού, Στάθης Ζαβιτσάνος.

Η διετής έρευνα των αρχαιολόγων έφερε στο φως σημαντικά ευρήματα, όπως έναν ασύλητο μυκηναϊκό τάφο, ενώ σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες πρόκειται για σύμπλεγμα μυκηναϊκών τάφων των οποίων η αποκάλυψη αποτελεί μεγάλο ζήτημα για όλη την περιοχή και όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Ζαβιτσάνος «αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού για να δούμε πως θα διαχειριστούμε το όλο θέμα».

Πριν από δύο χρόνια, το Πανεπιστήμιο της Κρήτης μαζί με την 36η Εφορία Αρχαιοτήτων Παλαιολιθικών Κλασικών Χρόνων Μεσολογγίου με την άδεια του υπουργείου Πολιτισμού, έκαναν επιφανειακές έρευνες στην περιοχή και κατέγραψαν τα σημεία ενδιαφέροντος για να προχωρήσουν στην ανασκαφή.

Η έκταση στην οποία γίνονται οι ανασκαφές μετά το 2005, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει αγοραστεί τμηματικά από εταιρεία βρετανικών συμφερόντων της οποίας μεγαλομέτοχος είναι ο τραπεζίτης λόρδος Ροτσάιλντ.

Πάντως, αρχαιολόγοι εκτιμούν ότι το σύμπλεγμα των νήσων αποτελούν απομεινάρια μεγάλης χερσονήσου κατά την Ομηρική εποχή.

   
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου